Choco, choco, chocolade

Time started: 17.15


Bij de Albert Heijn kocht ik deze twee nieuwe en fijn grote thee/koffie koppen. En bij een lekkere kop thee of koffie hoort een stukje taart. Dus ben ik aan het bakken geslagen. Ik kan alleen niet bakken dus dit recept voor No Bake Nutella Cheesecake leek mij uitermate geschikt voor deze wannabe taartenbakker.






Ingrediënten

Voor de bodem:
12 Oreo koekjes, verkruimeld
3 eetlepels boter, ongezout, gesmolten





Voor de vulling:
1 verpakking roomkaas (225 gr.)
1 theelepel vanille extract
225 gram slagroom, geklopt
(om het nóg makkelijker te maken heb ik de bovenstaande 3 ingrediënten vervangen door Cheesecake verse basis naturel (van Windmolen verkrijgbaar bij AH)
85 gram Nutella chocopasta





Voor de garnering (optioneel):
slagroom
chocolade schaafsel
stukjes hazelnoot


Bereiding
1. Mix de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel de koekkruimels evenredig over de glazen en druk de bodem aan zodat een stevige bodem ontstaat.




2. Met een elektrische mixer klop je de roomkaas en Nutella tot een glad geheel ontstaat. Voeg het vanille extract toe en mix het tot het 1 geheel vormt. Voeg nu de slagroom toe. Gebruik een rubberen spatel om het te roeren tot alles goed gemixt is en er geen kleurverschillen meer te zien zijn.

3. Met een spuitzak of lepel voeg je de vulling toe aan de aparte porties. Dek de glaasjes af met plastic folie en zet het ten minste 2 uur in de koelkast voor het te serveren.




4. Als je wil kan je nog (verse (als in zonder suiker) slagroom, chocolade schaafsel en/of stukjes hazelnoot toevoegen als garnering.




Met dit recept maak je 4 tot 6 porties.

Dit recept komt van de site My Baking Addiction.


Time ended: 20.45
Watching: Frasier

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...