Otis op de Parade

Sunday, July 28th, 2013


Dit jaar staat er een voorstelling van M-lab op de Parade. Ik ben dol op de Parade en dol op M-lab dus die voorstelling moest ik zien! Otis was eerder te zien in M-lab maar ik had geen mogelijkheid om er heen te gaan. Gelukkig kon ik op de Parade (helaas in ingekorte vorm) Otis alsnog gaan zien.


 photo foto_zps572bce0a.png


Otis werd geschreven door Karina Kroft en gecomponeerd door Frans Heemskerk. Het verhaal is gebaseerd op Othello van Shakespeare. We bevinden ons op een Hollandse feestavond op de ambassade in Burundi. Jacco (Jorrit Ruijs) voelt zich gepasseerd door Otis (Ernst Daniël Smid). Niet alleen kreeg Otis een hogere positie, waarvan Jacco vond dat deze voor hem bestemd was. Otis heeft bovendien Michiel (Christopher Parren) een promotie gegeven. Door deze dubbele vernedering zint Jacco op wraak. Voor de uitvoering van zijn plan maakt hij gebruik van Roderick (Dennis ten Vergert). Roderick is verliefd op Daphne (Céline Purcell), de vrouw van Otis, en hoopt haar voor zich te winnen door de plannen van Jacco uit te voeren. Blind van haat ziet Jacco niet dat zijn eigen vrouw, Esmee (Jacqueline Boot), inmiddels een affaire heeft met Michiel. 

Voorstellingen op de Parade zijn niet avondvullend en Otis moest daarom ingekort worden naar driekwartier. Dit maakt dat ontwikkelingen in een nogal hoog tempo verlopen en dat maakt het geheel wat ongeloofwaardig. Dit ligt niet aan de acteerkwaliteiten van de cast, maar ligt enkel in het feit dat alles snel op elkaar volgt. Desalniettemin vond ik het een aangename kennismaking met het materiaal. In de eerste plaats vond ik het leuk dat er eens een musical geprogrammeerd staat op de Parade. Van veel Parade voorstellingen is het van te voren erg lastig in te schatten wat je van te voren mag verwachten. Otis is wat dat betreft een verademing. Bovendien kreeg ik de indruk dat er echt een vertaalslag naar de Parade is gemaakt. Door de musical nu enkel plaats te laten vinden tijdens een feestje sluit de voorstelling nu helemaal aan bij de Parade sfeer. Na de proloog volgt een typisch feestnummer wat nog eens extra sfeerverhogend werkt. Met feestversiering als decor en bovendien de nodige humor is de voorstelling een heerlijk Parade feestje geworden.

Otis is nog te zien op 31 juli t/m 4 augustus op de Parade in Utrecht en 23 t/m 25 augustus op de Parade in Amsterdam. Kaartjes zijn te koop via deze link: http://www.deparade.nl/show/karina-kroft-i-s-m-m-lab Pas enige dagen voor de voorstelling zijn kaartjes online te reserveren. Om te kunnen reserveren moet je naar de pagina "Blokkenschema". Vervolgens klik je op de datum dat je wil gaan en als de kaartverkoop van Otis voor de datum al geopend is kun je op de voorstelling van je keuze klikken en reserveren. Ook op het Paradeterrein kun je (mits de voorstelling niet is uitverkocht) kaartjes kopen voor de voorstelling.~~~


English: This a performance in Dutch, that is why I won't write an English translation.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...