My sweet embraceable you..

Time started: 21:57
Television: Scrubs [Comedy central]


Op 23 juni 2008 schreef ik de laatste blog op m'n blog. Nu ik besloten heb om weer te beginnen vond ik het ook tijd om dat ergens anders te gaan doen.
(voor wie benieuwd is naar vorige blogs kan deze vinden op: http://weblogs.bnn.nl/Perhaps )

De premiere van deze blog vind, zo als dat hoort, plaats in het theater. Afgelopen zaterdag was ik namelijk bij de voorstelling 'De Spooktrein' van Het thrillertheater in de Koninklijke Schouwburg. Aardige voorstelling. Vooral erg genoten van het spel van Onno Innemee en Hetty Heytink. En een aparte aankleding. Ik moest even wennen aan de witgeschminkte gezichten. Maar uiteindelijk vond ik dat qua scenografie een mooie toevoeging. Het plot speelde zich af in 1931 en voor de witgeschminkte gezichten was gekozen om het geheel zwart/wit te maken.


Ook vond ik het leuk om de song Embraceable you van Gershwin te horen (ik vind het namelijk altijd fijn om songs van Gershwin te horen). Er werden een aantal stukjes uit het lied gezongen, weliswaar door de (zangtechnisch) ongetrainde acteurs. Maar misschien maakte dat het juist wel leuker.Voordat de voorstelling begon heb ik me weer eens vergapen aan het prachtige plafond (en niet te vergeten de mooie lamp die er hangt). Helaas zijn het foto's gemaakt met m'n iPhone maar een camera mee in het theater is misschien ook niet zo'n handig idee.

De schouwburg zelf werd gebouwd in 1766 toen Karel Christiaan van Nassau-Weilburg een paleis liet bouwen om samen met zijn vrouw Carolina van Oranje-Nassau in te gaan wonen.

De schilderingen op het plafond lijken afkomstig uit Jugendstil/Art Nouveau periode aangezien ze een beetje doen denken aan de het werk van Alphonse Mucha. Deze werden dan ook pas aangebracht rond 1911 door Henricus Jansen. De nieuwe kroonluchter die toen geplaatst werd, is een kroonluchter in de Wiener Secession-stijl (wat een plaatselijk Weense variant van de Jugendstil was).

Werk van Mucha:


Time ended: 23:07
Television: 8 simple rules... [Comedy Central]No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...