Time for something sweet!

Time started: 20:54

Disney vond en vind ik fantastisch. Voorgaande reisjes naar het magische resort resulteerde dan ook altijd in in elk geval 1 onnodige aankoop van een t-shirt, tas, beeldje of ander hebbeding. En deze keer was er zelfs uitverkoop (kortingen variërend tussen 30%, 50% en 70% korting). Maar ik heb slechts 1 aankoop gedaan. En wel in Main Street U.S.A. in Boardwalk Candy Palace. Ooit toen ik nog een klein meisje was maakte de winkel een behoorlijke indruk. Een winkel met een heerlijke geur en gevuld met de heerlijkste lekkernijen. Eén van die lekkernijen was de fudge. Een hele wand was gewijd aan alle verschillende smaken en soorten fudge die men zich maar kan voorstellen.
Enige jaren geleden kwam ik helaas al tot de ontdekking dat deze fantastische wand inmiddels niet meer bestond er nog maar een beperkte keus in fudge was. Maar toch kon ik het ook deze keer niet laten om een keuze te maken uit (inmiddels nog maar 7!) aanwezige soorten.

Het zoals altijd bijzonder vriendelijke personeel (in Disneyland dan) vroeg mij of ik de selectie in een doosje wou meenemen. (Bijzonder graag, vier brokken fudge achter elkaar naar binnen stouwen gaat je toch niet echt in je koude kleren zitten gok ik.) Én bovendien dat als ik drie stukken kocht, het vierde stuk gratis zou zijn.
Het is niks, zo'n kartonnen doosje waar een sticker op geplakt wordt. Maar toch zijn het dit soort kleine dingen (en de vriendelijke manier van het personeel dat er mee gepaard gaat) waarmee het Disney lukt om je ook als volwassenen even het gevoel te geven dat je een soort prinses bent.


De attracties zijn natuurlijk ook hartstikke leuk maar dat wat Disney zo bijzonder maakt zijn de details. 
Bij een winter show waar een houten huisje op het toneel staat, zie je rook uit de schoorsteen komen. Overal waar je loopt hoor je heerlijke Disney muziek. Overal ruik je heerlijke geuren. En overal zie je prachtige beelden. Decors oke, je wéét dat alles is nagemaakt. Maar wel zo nagemaakt zodat je de hele dag met een brede glimlach oploopt.
Time ended: 22:29
Television: Around the world in 80 days

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...