Best of British Nº 7: Wartime Farm

Time started: 00.45


Na Victorian Pharmacy, Victorian Farm, Victorian Christmas, Tales form the Green Valley en Edwardian Farm zond de BBC tot een maand geleden het programma Wartime Farm uit. Eerder plaatste ik een link naar een 19de eeuws miniatuur theater op deze blog die afkomstig was van de site van het programma Victorian Christmas.
Wartime Farm heeft hetzelfde format als de eerder genoemde programma's. Drie geschiedkundigen leven een periode alsof ze (in dit geval) leven tijdens op een boerderij gedurende de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de Land Girls (vrouwen die gedurende WOII op het land werkte omdat de meeste mannen aan het front vochten, ook hierover heeft de BBC een mooie dramaserie gemaakt overigens), zo wordt o.a. gesproken over een zwarte vrouw die in eerste instantie werd geweigerd als Land Girl, maar die met doorzettingsvermogen er in slaagde om de rassenvooroordelen te doorbreken. Ook wordt er een fundraising georganiseerd waar de Lindy Hop wordt gedanst en wordt duidelijk dat Britten niks moesten hebben van de segregatie die de blanke Amerikaanse soldaten eisten. Er werden op boerderijen zomerkampen georganiseerd, die eigenlijk inhielden dat de kinderen kruiden oogsten die diende als ingrediënten voor medicijnen. (Jep, kinderarbeid vond de Engelse overheid blijkbaar helemaal goed zolang de kids maar goed werden gevoed). Door het programma ontdek ik tal van dingen uit het dagelijks leven in Engeland tijdens WOII waar ik geen idee van had. Erg boeiend.


Presentatoren/geschiedkundigen Peter Ginn, Alex Langlands en Ruth GoodmanOp de website van het programma staat nog meer informatie. Zo vindt je er bijvoorbeeld een interactieve kaart waarop wordt aangegeven hoe het was gesteld met de voedselvoorzieningen stond in de verschillende Europese landen. Ook kan je een spel spelen waaruit blijkt of jij de goeie beslissingen had gemaakt als het gaat om het voeden van de bevolking. De serie is te koop op DVD op de site van de BBC. Daar is ook een DVD box te koop met Edwardian Farm, Victorian Farm en Wartime Farm.Time ended: 02.00

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...