Another suitcase in another hall

Time started: 18.04


Via Vixen Vintage ontdekte ik Jon Crispin's fotografie project Willard Suitcases. Het project houdt in dat Crispin foto's maakt van koffers van bewoners van het Willard Asylum/The Willard Psychiatric Centre in Willard, New York. Willard Asylum for the Insane opende in 1869 en groeide binnen 8 jaar uit tot het grootste opvanghuis voor krankzinnigen in de Verenigde Staten. Hoewel het hoofdgebouw in 1980 werd afgebroken, sloot Willard State Hospital (de naam veranderde in 1890) officieel pas in 1995.


Het hoofdgebouw van Willard State Hospital dat in 1980 werd afgebroken


Toen Willard in 1995 sloot wreden op de zolder van een verlaten gebouw honderden koffers gevonden. De koffers waren eigendom van patiënten die opgenomen waren geweest in Willard. Sinds hun opname waren hun koffers ongeopend. Aangezien veel van de aandoeningen van de patiënten als chronisch werd gezien kwamen veel mensen de kliniek niet meer uit.


Willard Suitcase #10, 1 van Eleanor G. 's koffers, die werd opgenomen in de jaren '30.


Willard Suitcase #9, een tweede koffer van Eleanor G.


Door de voorwerpen in de koffers te bekijken ontvouwt zich een klein verhaaltje over de eigenaar van de ex-Willard bewoner. De label aan de koffer van Peter L. laat zien dat hij 4 dagen voor hij werd opgenomen een krant kocht. Hij wordt opgenomen in 1941 en draagt een doosje Engelse scheerzeep bij zich. Wellicht kwam hij zelf uit Europa of had hij daar familie.


Willard Suitcase #14, was eigendom van Peter L.


Verhalen over verschillende koffer eigenaren (met foto's van de persoon en soms ook van de koffer) zijn te lezen op The Lives They Left Behind: Suitcases from a State Hospital Attic. Naar aanleiding van de tentoonstelling die door de Verenigde Staten reisde is een boek verschenen over de bewoners van Willard en hun koffers. Darby Penney en Peter Stastny schreven het boek waarin foto's staan van Lisa Rinzler. Dit is onder andere te koop bij bol.com, de slegte en amazon.co.uk.


Time ended: 15.18No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...