Gastpost: Herfst in Engeland: romantisch en spookachtig

Vandaag een gastpost over Engeland van Kim Vos van Beslist.nl. Dit is de eerste keer dat ik een gastbericht op mijn blog plaats. Kim vroeg of ik een gastpost van haar zou willen plaatsen en ze schreef een mooi sfeervol bericht. Hierbij dus het eerste gastbericht op Wit. Dankjewel Kim!


~~~


Herfst in Engeland: romantisch en spookachtig 

Als je aan iemand vertelt dat je in de herfst een weekje naar Engeland gaat wordt je al snel voor gek versleten. Want dat is voor veel mensen synoniem voor kille natte dagen en een grijze mist waardoor je geen hand voor ogen meer kan zien. Gelukkig is niets minder waar. Zeker in de herfst is het Engelse landschap op zijn mooist. Roodbruine kastanjebossen waar koeien vrij doorheen lopen, spookachtige stadjes en heuvels vol met paddestoelen en wilde pony’s. Dat is Engeland in de herfst.

Ga bijvoorbeeld eens wandelen in The Cotswolds. Dit schitterende landschap met zijn kleine dorpjes met sprookjesachtige namen als The Slaughters en Bourton on the Water leent zich prima voor een weekendje weg van de drukke stad. Ja, het kan wel eens koud zijn, maar daar zijn winterjassen voor bedoeld. Ook een fantastisch wandelgebied is Stourhead in Wiltshire. Dit is een 2650 hectare groot natuurgebied van de National Trust. De kleurenpracht in de eeuwenoude bossen is zeker in de herfst betoverend. Bovendien is Stourhead een van de mooiste 18e eeuwse landschapstuinen ter wereld.

Deze tuin is in 1742 ontworpen door Henry Hoare Jr., bij het ontwerpen ging hij uit van het principe dat bij een wandeling door de tuinen nooit tweemaal hetzelfde gezien mocht worden. Hij liet zich vooral inspireren door Italiaanse en Franse landschapschilderijen uit de 17de eeuw, het was zijn bedoeling om de tuin op een ‘driedimensionaal schilderij’ te laten lijken.  


Herfst in de Cotswolds via


Een stuk noordelijker, om precies te zijn ten zuidwesten van Liverpool ligt het eeuwenoude stadje Chester. Vroeger werd het bewoond door Kelten, Romeinen en Vikingen. Nu schijnt het bewoond te worden door een niet gering aantal spoken. Als je een beetje stevig in je schoenen staat kan je hier een romantische tocht maken door de oeroude kronkelsteegjes, met de kerken met oude crypten en vochtige kelders waar de spoken schijnen te huizen. Je hoeft je echter niet druk te maken om hun aanwezigheid, ze leven al jaren op goede voet met de andere inwoners. Zelfs zo goed dat ze elke spook een naam hebben gegeven. 


Eén van den winkelstraten van Chester via


Noteer dus maar alvast in je agenda dat je deze herfst even gaat uitwaaien in Engeland. En, mocht het nou toch keihard gaan regenen, dan is er altijd wel een gezellige pub in de buurt.


1 comment:

  1. Ik ben al op veel mooie plekken geweest, maar nog nooit in Engeland, hoewel ik dat toch wel erg graag wil! Na deze mooie foto's ben ik helemaal geneigd om een lekker weekendje weg te boeken!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...