A Foreign Affair

Time started: 9.51
Listening: A Foreign Affair - Radio Play


Regisseur Billy Wilder kreeg in 1948 het idee om een film te maken in de ruïnes van Berlijn. Hij vroeg Marlene Dietrich om één van de hoofdrollen te spelen in A Foreign Affair. Dietrich werkte mee aan de film maar heeft altijd een hekel gehad aan de rol. De van oorsprong Duitse actrice woonde al in de VS toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en heeft zich altijd fel verzet tegen uitnodigingen van Nazi Duitsland om daar een film op te nemen.
In A Foreign Affair speelt Dietrich de Duitse zangeres Erika von Schleutow die een affaire heeft met een Amerikaanse legerleider. Wanneer een delegatie van Amerikaanse afgevaardigde arriveert ontdekt één van de afgevaardigde, Phoebe Frost, dat Von Schleutow in de oorlog uitgebreide banden met de Nazi's onderhield. Frost vind zelfs filmbeelden waarin Von Schleutow een wangkus geeft aan Hitler zelf. Dietrich deed er alles aan om te bevestigen dat ze niets van de Nazi's moest weten dus het spelen van deze rol moet een grote opgave voor haar zijn geweest.
Laatst zag ik deze film klassieker en was erg verrast over de grote mate van humor in de film. Een film opgenomen in de ruïnes van Berlijn deed mij niet echt voorkomen als een grappige film maar zoals gezegd werd ik dus blij verrast. Vooral de scène waarin afgevaardigde Frost door de stad rijd en ziet hoe Amerikaanse soldaten achter de Duitse meisjes aanlopen is erg grappig. Tegen het einde wordt de film ook erg spannend en dat maakt de film het kijken nog meer waard. Hoewel de film zeker geen musical is zingt Dietrich tijdens haar optredens in de nachtclub waar ze zingt wel een aantal liedjes.


Jean Arthur als Phoebe Frost, John Lund als Captain John Pringle en Marlene Dietrich als Erika von Schleutow.


Ik zag de film op youtube. En tijdens het zoeken naar beeldmateriaal voor deze blog kwam ik zelfs een hoorspel tegen. Al het beeldmateriaal van deze blogpost komt van Dr. Macro's High Quality Movie Scans.


Time ended: 10.24
Listening: A Foreign Affair - Radio Play

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...