Favorite things Nº 1: iPhone apps

Time started: 13.00
Listening: Rolling in the deep - Adele


Na Best of British een nieuw rubriekje, volgens mij ben ik stiekem dol op rubrieken, Favorite things № 1: iPhone apps. (De meeste apps in dit lijstje zijn trouwens gratis.)
Te beginnen met Flipboard. Voor veel iPhone gebruikers al lang bekend maar ik kon het niet laten om deze app te noemen. Wat zo fijn is aan deze app is dat het verschillende input verzameld en daarvan een soort magazine samenstelt. Die input kan bestaan uit blogs, social media accounts, de news feeds die flipboard zelf aanbied (ik volg bijvoorbeeld Photos & Design, Lifestyle en Tech) en Google reader. Je bladert door het 'magazine' heen en je tikt op de berichten die je interessant lijken.
Voor wie blogjes volgt die niet van Blogger/Google zijn of wie alleen blogs wil kunnen lezen is de app van bloglovin' een uitkomst. Erg mooi is het niet vormgegeven maar de app is wel erg praktisch. Blogs zijn net zo makkelijk toe te voegen als op de site van bloglovin' en ook ontvlogen is heel makkelijk gedaan.

Clear is mijn favoriete lijstjes app. Het is, zoals de naam doet vermoeden, heel overzichtelijk. En sinds kort is er geen letter limiet meer, wat de app nog handig maakt. Ik gebruik de app voor to do lijstjes en vooral ook om lijstjes in verband met deze blog bij te houden (mogelijke blog onderwerpen, wat ik nog wil veranderen aan de blog, enz). Je kan velden helemaal verwijderen door naar links te swipen. Maar ook heel handig is dat wanner je naar rechts swipt de tekst wordt doorgestreept maar onder aan je lijstje wel bewaard blijft en verduisterd nog zichtbaar is. Ik koos zelf voor het 'Pretty Princess' theme maar er zijn nog 6 andere (minder roze) thema's om uit te kiezen.

De NS heeft een app uitgebracht waarmee de koninklijke wachtkamers op Amsterdam Centraal en Den Haag Holland Spoor te bezichtigen zijn voor publiek. Door je telefoon te bewegen zie je de verschillende kanten van de kamers (maar je kan ook van kijkrichting veranderen door met je vinger het beeld te verschuiven). Zo zijn ook het plafond en de tapijten het bekijken waard. Door op de pijlen te klikken kom je in andere kamers terecht. Gele vierkantjes met een kroontje er op vertellen meer over bepaalde details in de wachtkamers.
Theater is een handige app ook al is het aantal theaters dat wordt weergegeven nog wat beperkt. Door de theaters bij je in de buurt 'aan' te zetten ontstaat een uitagenda van theaters die je graag bezoekt. Wanneer je op een voorstelling klikt kom je op een pagina met korte info en een link naar de website.
Super handig als je snel wil weten of er iets in de buurt speelt dat je interessant lijkt.   


Ik ben niet zo'n spelletjes fan (al vind ik song pop wel heel erg leuk) en raak snel uitgekeken op de meeste spellen. Colorshift vind ik vooral leuk omdat je regelmatig verrassend mooie kleurencombinaties voorbij ziet komen als je het spel speelt. Het is dat ik geen behoefte heb om foto's van mezelf in outfits op m'n blog te posten maar anders zou ik een rubriek beginnen met de naam Colorshift Combo's waarin ik aan de hand van colorshift rondes kledingcombinaties zou posten. Maar niet dus.


Naught is een spel waarin je de gyroscoop van je telefoon ten volle benut. De kat die je levend door het spel moet zien te loodsen wordt geleid door de zwaartekracht wat met zich mee brengt dat je je telefoon geregeld ondersteboven moet houden om het beestje in leven te houden. Ik ben nog niet erg behendig in het spel en kom nog niet verder dan level 2. Maar voor de echte game fan vind ik het een leuke nieuwe manier om een spel spelen.Time ended: 16.58
Listening: Does Your Mother Know - ABBA


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...