Smash

Time started:17.51
Watching: Smash - Hell On Earth

De nieuwe ABC serie Smash speelt zich af in New York. Julia Houston (Debra Messing) en Tom Levitt (Christian Borle) zijn een schrijvers duo dat musicals maakt. Als Tom's assistent Ellis Boyd (Jaime Cepero) hen opnieuw wijst op hun eerdere idee om een musical te maken over het leven van Marilyn Monroe, lopen de twee direct over van inspiratie. Tom vraagt musicalperformer en vriendinnetje Ivy Linn (Megan Hilty) om een demo op te nemen van het 1ste liedje dat Tom en Julia hebben geschreven. Dan geraakt het maakproces in een stroomversnelling wanneer Ellis door onvoorzichtigheid de opname op YouTube plaatst. De in scheiding liggende Eileen Rand (Angelica Huston) ziet de opname en bied zich aan als producent. Ze benaderd Derek Wills (Jack Davenport) om de regie op zich te nemen, maar door een aanvaring uit het verleden ziet componist Tom het helemaal niet zitten om met hem samen te werken. De audities gaan van start en al snel blijken Broadway ensemble veteraan Ivy geduchte concurrentie te krijgen van de onderkende Karen Cartwright (Katharine McPhee). Vele verwikkelingen volgen in zowel het maakproces als in de persoonlijke levens van de personages.


De cast van Smash


Steven Spielberg regisseert de serie en een aantal bekende musical creatives verleende hun medewerking. Michael Mayer (regisseur van Spring Awakening) verzorgde de regie van de pilot aflevering, Marc Shaiman (componist van Hairspray en Catch me if you can) en Scott Wittman (Catch me if you can) componeerde de musical liedjes. Anne Harada (bekend als Christmas Eve in Avenue Q) speelt een klein rolletje in de serie als de regie-assistent. Maar er zijn ook een groot aantal cameo performances te spotten. Zoals bijvoorbeeld Norbert Leo Butz (bekend van b.v. The Last 5 Years en Wicked) is te spotten in het publiek tijdens de workshop, Bernadette Peters speelt de rol van Ivy's moeder en Tom Kitt (componist van Next to Normal) komt ook even vlug langs.


1. Lace Ball Dress van Ted Baker £399,-
2.  Laura Lee Diamond Earrings via ASOS €291,86
3. Moonlit Peep-Toes via BHLDN €238,76   


Hoewel de serie zich in het heden afspeelt maken de muziek van de musical (die veel swing en jaren '50 invloeden heeft) en de musicalscènes dat de serie tegelijk modern als retro aan doet. Het tweede aspect van de serie dat ik erg kan waarderen is dat de meeste castleden echt goed kunnen zingen (in tegenstelling tot veel acteurs in de musicalverfilmingen van de laatste jaren) en klinken niet alsof de helft van hun noten is rechtgetrokken door auto-tune. Erg fijn. Een echte musical serie is het overigens niet. Net als in Glee wordt er heel af en toe een liedje gezongen dat bijdraagt aan het verhaal. Maar meestal is er een opgetreden gaande terwijl er gezongen wordt.


1. Anna White Cherry Dress via TopVintage €79,95
2. Cherry is Caring Necklace via ModCloth $17,99
3. Ruby Mine Heel via ModCloth $54,99
4. In Love and Beyond Coat via ModCloth $179,99


Ik kocht de serie via de Amerikaanse iTunes en deed dat door een seizoenspas aan te schaffen. Voor de gehele serie is uitgezonden koop je dan de gehele serie. Zodra er een nieuwe aflevering wordt uitgezonden wordt die automatisch gedownload op je computer. En het fijnste is dat het goedkoper is dan de totaal prijs van de serie nadat de gehele serie is uitgezonden.


1. Lacy in the Sky Dress via ModCloth $89,99
2. Vintage Apron via ModCloth $29,99
3. Sweet Spectator Heel van ModCloth $62,99 


Time ended: 10.51
Listening: The Music of Smash - Who You Are


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...