4 simple goals {end}

Time started: 23.08
Watching: Mad Men - The Wheel


Begin oktober schreef ik over 4 simple goals van A Beautiful Mess. Ik moet zeggen dat het niet helemaal gelukt is om de 4 doelen te verwezenlijken, in elk geval niet zoals ik me een paar maanden geleden had voorgesteld.
Mijn doelen waren:
1. Één van de geplande muren met lijstjes maken. Ik ben al jaren allerlei lijstjes, foto's, schilderijtjes, silhouetten, posters en zelfs een jaren '50 bordje aan het sparen om een muur vol te hangen met allerlei moois. Tot nu toe heb ik alleen het haakje voor mijn koptelefoon opgehangen. Maar nu moet dus voor het eind van het jaar een hele muur zijn ontstaan. Aangezien de verzameling uit uiteenlopende dingen bestaan die in verschillende thema's passen (50s, 19de eeuw, pastel kleuren, modern/strak, enz.) wordt dat nog wel een klusje.
2. Mijn nieuwe bedrijfsidee online zetten. Zodra het online staat meld ik het hier maar voor die tijd wil ik het nog even geheim houden.
3. Een badpak dragen. Aan het begin van de zomer heb ik een badpak gekocht waar ik heel blij mee ben. Toch ben ik er niet erg fan van om in badkleding te lopen. Deze zomer ging het nieuwe badpak mee op vakantie maar ik heb het niet gedragen. Later dit jaar ga ik naar Florida ik ben vastbesloten om mijn badpak daar minstens 1 maal te dragen.
4. Een boek uitlezen. Een boek dat ik zelf heb uitgekozen en niets met mijn studie te maken heeft wel te verstaan. Normaal lees ik tijdens de zomer vakantie zo'n 4 á 5 boeken uit. Dit jaar was het er 1 (Het Diner, dat onderhoudend was in het begin maar ergens in het midden kreeg ik het vermoeden dat het verhaal niet echt ergens heen ging wat maakte dat dit ene boek ook nog vrij teleurstellend was.) dus niet zo vreemd dat ik behoefte heb om een fijn boek te lezen. Momenteel denk ik aan het nieuwe boek van J.K. Rowling of het boek Lady Almina and the Real Downton Abbey; The Lost Legacy of Highclere Castle (Highclere Castle is het kasteel waar Downton Abbey wordt opgenomen en ik hou van die serie. Drie weken geleden is de eerste aflevering van seizoen 3 uitgezonden in Engeland dus heb ik maar een Engels iTunes account aangemaakt en een seizoenspas aangeschaft (jup ik ben niet goed in wachten, zeker niet als ik niet perse hoef te wachten).

En dit is er van terecht gekomen:
1. Één van de geplande muren met lijstjes maken. Hoewel ik nu weet hoe en wat ik precies op wil hangen, hangen er nog niks. Want ik bleek nog wat lijstjes en een plankje te missen om alles wat ik op wil hangen ook daadwerkelijk op te kunnen hangen.
2. Mijn nieuwe bedrijfsidee online zetten. Volgens deze definitie is dit doel behaald. Mijn webshop staat online (sinds eergisteren). Nog niet gevuld met alles wat er in moet komen maar hij staat online. Desalniettemin was dit niet het idee waar ik aan dacht toen ik dit doel opschreef dus in die zin is het niet helemaal gelukt omdat het wat meer voorbereiding vraagt dan ik van te voren had ingeschat.
3. Een badpak dragen. Zoals in de My week in instagram pictures van 30 december hebt kunnen zien heb ik mijn nieuwe badpak gedragen. 1 keer wel te verstaan en ik heb niet eens gezwommen. Not so sure if this one counts :s
4. Een boek uitlezen. Gelukt! Niet één van de boeken waar ik aan dacht tijdens het opschrijven van de 4 doelen maar desalniettemin was het een boeiend boek om te lezen. Het werd uiteindelijk De oorlogsbruid van Edith Hahn Beer en Susan Dworkin. De oorlogsbruid is het waargebeurde verhaal van de Weense Edith die tijdens de Tweede Wereldoorlog een zogenoemde U-boot was. Zij leefde onder een valse identiteit in Duitsland zonder dat haar Joodse identiteit bekend werd en trouwde zelfs met een Nazi officier. Vlak voor de oorlog sloot ze haar studie rechten af maar tijdens de oorlog moet ze haar ware identiteit en karakter verborgen houden. Het boek volgt haar tijd als dwangarbeidster, zuster voor het rode kruis en huisvrouw in het gezin dat ze sticht met een Nazi officier.


via~~~

I took up the 4 simple goals before 2013 challenge from A Beautiful Mess. Ik managed to reached the following of the 4 goals:
1. I have been planning for months to make a wall with a collection of different photo's, posters and other stuff I collected in the last couple of years. I did manage to plan how I want it to look but it turned out I missed a couple of tools to hang them up. So I'm working on it but didn't quite reach this one.
2. Get my new business idea online. Well I might say that this one was reached. I got my webshop online. But this wasn't really the business idea I was thinking of when I wrote down this goal. 
3. Wear my bathing suit. Well, I did wear it. But I didn't swim in it so I'm not so sure this one counts.
4. Read a book. It wasn't one of the books I expected to read, but still I did reach my goal. I read 'The Nazi Officer's Wife' (although it's known under several different titles) by Edith Hahn Beer. It was a very interesting read. The Nazi Officer's Wife is the true story of a Jewish U-boot. She lived under a false name in Nazi Germany during the Nazi reign without revealing her Jewish identity. Just before the war started she completed her law studies. But when the war starts she has to reveal her true identity and character. The book follows Edith during her life as a forced laborer, a nurse for the Red Cross and as a housewife in the family she raises as the wife of a Nazi Officer.  Time ended: 00.05
Watching: Mad Men - For Those Who Think Young


1 comment:

  1. Yep, dat badkleding 'probleem' ken ik, ik loop er liever ook niet in ;) En wat leuk, je eigen webshop! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...