Precious Places: Key West

Time started:18.34
Listening: Sparkling Diamonds [Original Film Version] - OST Moulin Rouge


via


Key West is het laatste eilandje in het zuiden van Florida. De keys zijn allemaal verbonden door bruggen met een snelweg er op. Onderweg zie je links en rechts van je dus Atlantische Oceaan en op sommige stukjes zie je strandjes. Op Tea Table Key (aan Google Maps te zien staan er nu slechts een tennisbaan, een zwembad en twee gebouwen op) vond in 1840 een aanval door Indianen op de U.S. Navy plaats. In de gehele Indian Wars is dit de enige geregistreerde vuurwapen aanval door Indianen. Deze en andere historische plaatsen en gebeurtenissen worden weergegeven op grote informatieborden.

~~~


Key West is the last island in the south of Florida. The Keys are all connected with bridges. So on the trip to Key West you will see the ATlantic Ocean on your right and your left. Some points have little beaches. 
We bezochten The Key West Butterfly & Nature Conservatory, een indoor vlindertuin met tropische vlinders, vogeltjes vissen en schildpadjes.


~~~


We went to the The Key West Butterfly & Nature Conservatory, an indoor butterfly garden with tropical butterflies, birds, fish and turtles. 

Een Morpho Menelaus Terrestris
Vlinders leven maar 10 tot 15 dagen


Key West staat onder andere bekend als de plek met de mooiste zonsondergang van Florida. Ik vond de zonsondergang in St. Petersburg (in de buurt van Tampa, Florida) en ook de kleuring van de lucht mooier in Miami maar er wordt goed geld verdient op Key West wanneer alle toeristen op het eiland zich tegen het vallen van de avond in grote getale door het toeristische Duval Street worstelen om op Sunset Pier naar de zonsondergang te kijken (ook al stond er een gigantisch cruiseschip in de haven wat maakte dat de helft van de mensen de zonsondergang niet eens kon zien). Dit onder het genot van de muziek van matig coverbandje en een duur drankje. Maar toch is het leuk!


~~~


Key West is famous for having the most beautiful sunset. I personally liked the sunsets in St. Petersburg (the one near Tampa, not the Russian one) and the colors or the sky in Miami better. But still it was fun to walk to Sunset Pier with, what appeared to be, everyone else on the island. 


Straatbeeld van Duval Street


Zonsondergang vanaf Sunset Pier


De Holland-Amerika Lijn vertrekt vanuit een haven van Key West


Time ended: 19.58
Watching: Mad Men - Shoot


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...