Vous n’auriez pas vu Coco?

Time started: 21.33
Watching: Mr. Sunshine


Al weer een tijdje geleden zag ik de de film Coco avant Chanel. In deze film speelt Audrey Tautou modeontwerpster Coco Chanel.
De film vertelt de eerste helft van Chanel's leven en speelt zich daardoor af van eind 19de eeuw tot ongeveer 1920. In de film wordt getoond hoe Chanel in haar jeugd in een weeshuis leerde naaide, probeerde door te breken als variété zangeres en uiteindelijk modeontwerpster werd voor vrouwen in de hoogste kringen. Ook beslaat de de film haar liefdes relatie met Arthur 'Boy' Capel. Ergens lijkt het een vreemde keuze om een biografische film te maken die eindigt op het midden van iemands leven. In dit geval kan ik de keus echter goed begrijpen. Chanel wordt er van verdacht in de Tweede Wereldoorlog te hebben gespioneerd voor de Nazi's en wanneer deze periode zou moeten worden geportretteerd zou dat weinig tijd overlaten om te tonen hoe Chanel de grootse ontwerpster werd.


Coco avant Chanel speelt zich voor het grootste deel af aan het begin van de 20ste eeuw. 


De outfit die Coco Chanel links draagt is volledig gekopieerd voor een scène in de film.


Veel scènes spelen zich af op feestjes en in ateliers, hierdoor is de film rijkelijk gevuld met prachtige kostuums.


Links: Audrey Tautou in de rol van Coco Chanel
Rechts: Coco Chanel 


Chanel heeft Tautou ook ingehuurd voor een commercial van Chanel no. 5. In de reclame wordt een sfeer gecreëerd zoals in Le fabuleux destin d'Amélie Paulin en Un long dimanche de fiançailles. In de commercial gebruikt Tautou een mooie retro camera (Leica M8).


Beelden uit de Chanel no. 5 commercial


Beelden uit de Chanel no. 5 commercial


De Leica M8Time ended: 22.36No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...