Afternoon Tea Recipe #1: Victoria Sponge Cake

Tuesday, 4 June 2013
P4205473


Victoria Sponge Cake is een traditioneel afternoon gerecht, een romige cake met een laag aardbeienjam en een laag frosting ertussen. Het originele Engelse recept vindt je hier. Dit heb je nodig:


Voor de cake:
200g basterd suiker
200g zachte boter
4 eieren, geklopt
200g zelfrijzend bloem
1 theelepels bakpoeder
2 eetlepels melk
2 bakvormen
bakpapier


P4195451


Voor de frosting:
100g zachte boter
140g poedersuiker, gezeefd
1 druppel vanille extract (optioneel)
340g aardbeien jam
poedersuiker en aardbeien ter decoratie

Verwarm de oven voor op 190 graden. Boter de twee bakvormen in en bestrijk de vorm met bakpapier.  Roer alle cake ingrediënten door elkaar tot het een gladde massa is. Verdeel de mix over de twee bakvormen en maak het oppervlak glad met een lepel of een stapel. Plaats beide vormen 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Als je er opdrukt moet de cake een beetje terug veren. Plaats ze op een koelrek en laat ze volledig afkoelen. 

Om de vulling te maken moet je de boter kloppen tot ze glad en romig is en dan geleidelijk de poedersuiker toevoegen. Voeg nu ook het vanille extract toe als je dat gebruikt. Verdeel de butter cream over 1van de cakes. Doe daar vervolgens jam op en plaats daar bovenop de andere cake. Strooi poedersuiker op de bovenste cake. Om de cake te bewaren plaats je hem in een afgesloten bakje, je kan het dan 2 dagen bewaren.


~~~


English: I found this recipe on the BBC good food website. You can find the recipe here.Victoria SpongeNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...