Afternoon Tea Recipe #2: Carrot Cake

Wednesday, 5 June 2013
P4205454text-1


Het recept voor de worteltjestaart vond ik op The Crafty Penguin. Klik hier voor het originele recept in het Engels.

Ingrediënten voor het maken van de worteltaart:
473 g bloem
473 gr suiker
2 eetlepels bakpoeder
2 eetlepels kaneel
een snufje zout
236 g plantaardige olie
4 eieren
1 theelepel vanille
709 g geraspte wortel (niet te groot)Zeef de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout) drie keer. Mix de droge ingrediënten met een mixer terwijl je ondertussen langzaam de olie toevoegt. Klopt het geheel 8 tot 10 minuten. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, roer de vanille er in en voeg de wortel er in. Bak het geheel 50 minuten op 175 graden. Laat de cake afkoelen op kamertemperatuur. Als de taart is afgekoeld snij je de taart horizontaal door midden. 


Ingrediënten voor de cream cheese frosting:
113 g cream cheese
235 g boter
halve theelepel vanille
225 g poedersuiker


Mix de boter en cream cheese. Voeg de vanille en de suiker toe. Klop het geheel tot het glad en romig is. Verdeel de frosting (b.v. met een mes) tussen de taart en bovenop de taart. Voor de worteltjes heb ik rood en geel marsepein gekneed en gemengd tot het oranje werd. Om het groen aan de worteltjes te bevestigen is een tandenstoker of satéprikker het handigst. ~~~


Carrot cake


English: I found this recipe on The Crafty Penguin, you can find the recipe here. I used red and yellow marzipan and kneaded them together until it became orange. And we didn't use a round cookie cutter obviously. No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...