Image Map

Afternoon Tea Recipe #3: White Chocolate Cheesecake

Friday, 7 June 2013




Afternoon Tea Recipe #3


Het recept voor de witte chocolade cheesecake vond ik op mijnreceptenboek.nl. Je vindt het recept hier. Ik kon geen amarettikoekjes vinden en gebruikte daarom cantuccini. Heerlijk! Het nadeel van cantuccini is alleen dat er grote stukken amandel in zitten en dat maakt dat de bodem brozer blijft. Het snijden van de taart gaat daarom wat lastig. Maar als het je gelukt is om iets op je boord te krijgen is het de moeite wel helemaal waard.




P4195406



Vanille



~~~


English: You'll need the following: 
150 grams butter
200 grams cantuccini biscuits, made into crumbs
1 vanilla pod
400 grams cream cheese (mon chou)
200 gram white caster sugar
250 milliliter whipped cream
200 grams white chocolate
24cm tin






Base: melt the butter in a pan and mix the melted butter with the biscuit crumbs. Press this mixture firmly into the bottom. 

Filling: Let the chocolate met in a bain-marie. Than mix the extract from the vanilla pod, the cream cheese and the white caster sugar together. Pour the melted chocolate with mixture and stir until the mixture is cooled. Whip up the whipped cream a tiny bit and add it to the mixture. After all this mixing you can pour the mixture over the base.  Let it stiffen for at least 6 hours, but it's better to let it stand in the refrigerator for a whole night. 





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...